(Dacă doriți un dialog direct pe această temă intrați în acest grupul nostru whatsapp de dialog. Vor avea loc, de trei ori pe săptămână dezbateri pe această temă, iar linkul de conectare pe platforma de conferințe online, ZOOM, in zona privată, îl veți găsi doar aici: https://chat.whatsapp.com/HSgPKeS48DCGEygDCsKgqQ)

Partidul Adevăr și Dreptate este un partid de centru, creștin democrat, partid care promovează și susține în mod ferm principiile creștine, simbolurile și valorile naționale, tradițiile, competența, moralitatea, echilibrul în tot și în toate, drepturile fundamentale și consacrate ale omului.

PAD militează pentru democrație directă, parlament unicameral, republica prezidențială, militează pentru o nouă formă de organizare și funcționare a sistemului de Justiție, și nu în ultimul rând  pentru dezvoltarea armonioasă a țării, atât din perspectiva materială cât și din cea spirituală.

Români! Partidul Adevăr și Dreptate are pentru voi o ofertă politică fără precedent.

O ofertă pe care nu ați mai primit-o niciodată până acum.

PAD are soluția necesară pentru alinarea suferințelor seculare ale neamului nostru.

PAD a identificat modalitatea sigură, conformă cu toate Tratatele internaționale semnate de țara noastră, prin care ne putem redobândi demnitatea, identitatea și suveranitatea națională.

Partidul Adevăr și Dreptate militează, așadar, pentru schimbarea sistemului politic clientelar construit în ultimii 30 de ani în România.

Este singura cale prin care se pot reforma, curăța, pe termen scurt, toate structurile de conducere ale societății românești, grav afectate de corupție, incompetență, ipocrizie, duplicitate și chiar trădare.

Este singura modalitate prin care putem începe dezvoltarea României, în mod real, singura cale prin care putem să renaștem, apoi, ca neam și țară.

Români! Partidul Adevăr și Dreptate militează pentru o nouă Constituție a țării.

De aici trebuie început. De aici trebuie începută reconstrucția României.

Vă propunem, așadar o Constituție modernă, inspirată din cele mai bune Constituții din lume și așezată temeinic pe…

Democrație directă și reprezentativă, inspirată din sistemul elvețian, prin care cetățenii României își vor alege reprezentanții odată la patru ani, dar vor avea și posibilitate de a cenzura, respinge, amenda, în mod eficient, toate hotărârile acestora la nivel național sau local.

Mai mult, se vor putea implica în procesul legislativ și vor avea posibilitatea să modifice legi vechi, sau să facă altele noi.

Vor putea astfel, să-și decidă singuri destinul, vor putea să aleagă direcția în care vor să meargă țara.

Republica prezidențială, inspirată din sistemul american de guvernare, în care Președintele este șeful Guvernului. În acest fel, vom putea separa în mod real legislativul de executiv și se va da o lovitură dură corupției politice la nivel înalt, partidele politice pierzând, în mare măsură, puterea de influență asupra executivului și păstrând-o doar pe cea legislativă.

Parlament unicameral, cu o reprezentare de 1/100 000 de cetățeni cu drept de vot. În acest moment, asta ar însemna circa 200 de parlamentari. Opiniem faptul că, într-un sistem democratic în care funcționează principiile democrației directe (care asigură o suveranitate reală cetățenilor), menținerea celei de a doua Camere nu mai are niciun rost.

O nouă formă de organizare și funcționare a Justiției, inspirată după modelul danez, cel mai performant sistem de Justiție din lume.  Introducerea juraților în procesele penale, desființarea Curții Constituționale (atribuțiile ei sunt preluate de Instanțele superioare) și a Instituției Avocatului poporului, sunt doar trei dintre modificările cu adevărat necesare sistemului juridic românesc care, în acest mod, se poate reforma din temelii.

Deoarece nu suntem partid parlamentar, vom promova acest Proiect din zona civică, în conformitate cu art.74 din Constituție și cu Legea referendumului, legea 3/2000 actualizată.

Cu câteva milioane de semnături și apoi cu mitinguri de susținere organizate în toată țara, vom putea duce acest proiect până la referendum național. Și voi, cetățenii Românei veți decide dacă adoptați, sau nu, viitoarea Constituție a țării.

Și nu va mai fi ca în anul 2009, când ați fost doar consultați prin referendum. Acum veți vota un proiect de lege, iar votul vostru va fi decisiv!  Schimbarea vine de la voi, nu de la ei!