SCRISOARE DESCHISĂ
                                                                                                                                                                              Nr.8/25.05.2019

Către
Guvernul României

Referitor la OUG 7 pe Justiție,  promovată  de domnul  Ministru Tudorel Toader, adoptată de Guvern și publicată în Monitorul Oficial al României.

Partidul Adevăr și Dreptate, înscris în Registrul Partidelor Politice din România, poziția 154, luând act de emiterea de către dumneavoastră a OUG amintite, își exprimă, pe această cale, profunda îngrijorare în ceea ce privește efectele momentane dar și viitoare generate de această OUG a Ministrului Justiției, domnul Tudorel Toader, și adoptată de către Guvern.

Este inadmisibil ca o OUG de așa importanță să fie publicată în Monitorul Oficial al României, fără a fi dezbătută și aprobată în Parlament, cel care reprezintă, conform Constituției, forul suprem legislativ.
Este inadmisibil ca Guvernul să emită o O.U.G. pe Justiție, iar CSM sa fie consultat, de formă, doar cu câteva ore înainte ca ea să fie adoptată.

Drept pentru care, Partidul Adevăr și Dreptate vă cere, în mod ferm, abrogarea OUG 7.
În condițiile în care această O.U.G. nu va fi abrogată, vom proceda în consecință, conform Constituției și Legilor României.

În speranța că solicitarea noastră va fi rezolvată favorabil, așteptăm răspunsul dumneavoastră într-un timp cât mai scurt posibil

Ioan Toroican – președinte P.A.D.

————————————————