Să trecem la fapte

Să trecem la fapte

Partidul Adevăr și Dreptate împreună cu partenerul său civic Mișcarea pentru Democrație Directă vă cheamă la acțiune unitară pentru producerea în România a marii schimbări și pentru punerea în aplicare a celor emanate de Proclamația de la Timișoara, lansată în martie 1990.

Ce vrem să facem?

Vrem să schimbăm sistemul politic și administrativ actual, prin materializarea unui proiect de lege de revizuire a Constituției, proiect axat în principal pe: democrație directă-participativă și democrație reprezentativă, parlament unicameral, republică prezidențială, reorganizarea Justiției, reorganizarea administrației publice centrale și locale, autonomia administrativă și financiară a unităților administrativ teritoriale, reforma structurilor statului și în final, declanșarea unui proces național al comunismului și al tranziției. Procesul comunismului și cel al tranziției vor fi administrate de Justiția reformată a României și vor fi declanșate doar dacă cetățenii vor decide asta la referendumul consultativ pe care îl vom organiza, în acest scop.

Iată și cum putem realiza toate acestea.

  1. Atunci când vom fi pregătiți (când vom avea minimum 25 de structuri în 25 de județe, minimum 100 de lideri și minimum 10.000 de membri, la nivel național, precum și 100 000 de susținători), declanșăm o inițiativă legislativă de revizuire totală a Constituției pe baza acestui proiect de lege de revizuire și a acestei motivări a proiectului.
  2. Depunem proiectul la Consiliul Legislativ al Parlamentului. Indiferent de avizul dat de acesta, publicăm în monitorul oficial documentele inițiativei.
  3. Strângem în maximum 5 luni, minimum 2 milioane de semnături din cel puțin 22 de județe ale țării.
  4. Depunem documentele inițiativei, împreună cu semnăturile de susținere a ei, la parlament.
  5. În condițiile în care CCR, parlamentul, guvernul se vor opune inițiativei noastre, într-un fel sau altul și nu vor permite organizarea unui referendum național pentru aprobarea sau respingerea ei, ieșim în stradă și organizăm mitinguri de susținere care pot culmina cu o grevă generală.
  6. Facem interpelări în Parlamentul European și atragem atenția că în România nu se respectă principiile minime ale democrației, nu se respectă voința a  milioane (sau mai mult) de cetățeni care doresc revizuirea Constituției, doresc organizarea unui referendum național pentru asta.
  7. Votăm în alegeri Partidul Adevăr și Dreptate precum și partide care vor susține public proiectul și vor participa la strângerea de semnături. Astfel, dacă parlamentul actual va bloca proiectul, atunci, la alegerile din 2024 îi schimbăm componența și dăm posibilitatea partidelor care susțin această inițiativă să o materializeze în viitoarea legislatură.

Pentru a putea realiza toate acestea este necesar să vă înscrieți ori în Partidul Adevăr și Dreptate ( dacă doriți să vă implicați politic, o puteți face aici ), ori în Mișcarea pentru Democrație Directă (dacă doriți să vă implicați civic, o puteți face aici).

Noi, nu cunoaștem altă soluție și opiniem că nici nu există o altă cale democratică, pentru a produce ceea ce România are nevoie în acest moment: schimbarea sistemului politic și administrativ, reforma structurilor statul, procesul național al comunismului și al tranziției.

„Ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”.

Fii om bun și implică-te!

Vino cu noi! Depune o adeziune aici

Adevărul va învinge!