Renaștem!

Renaștem!

Scopul Partidului Adevăr și Dreptate este RENAȘTEREA națională.

Prin renaștere, noi, membri acestei organizații politice, înțelegem: schimbare a sistemului politic și administrativ actual, reforma tuturor structurilor societății românești, reorganizarea Justiției, declanșarea unui proces național al comunismului și al tranziției.

Menționăm faptul că ultimul obiectiv propunem să fie realizat, după reforma Justiției și după aprobarea lui de către cetățenii țării, la referendum național.

Schimbarea sistemului politic și administrativ actual o putem realiza, împreună, declanșând la nivel național o revoluție pașnică materializată prin susținerea masivă a proiectului de lege de revizuire al constituției ( aici ) elaborat de noi în urma unor dezbateri și consultări publice desfășurate pe parcursul a circa doi ani. Proiectul amintit, constituie obiectivul principal al PAD și  poate fi găsit pe site-ul său oficial, aici

De ce este nevoie de o schimbare de sistem politic și administrativ?

Vom aminti câteva dintre cele mai importante motive:

Actualul sistem politic și administrativ nu funcționează și contribuie din plin la problemele grave ale României, ale cetățenilor ei. Acest aspect este unul cât se poate de evident.

Parlamentul nostru este un legislativ slab și incompetent. Este o simplă unealtă pentru anumite grupuri de interese, mai mult sau mai puțin oculte, ce au în fruntea lor tot felul de eminențe cenușii cu adânci rădăcini în vechiul sistem dictatorial.

Parlamentul a devenit, în general vorbind, un cuib de interlopi, incompetenți, corupți, oportuniști, farisei politici, foști securiști sau colaboratori ai securității politice.

În el au intrat și intră, în general,  oameni de partid care cotizează serios să ajungă în forul legislativ național doar cu gândul la afaceri și la pensia specială pe care o vor încasa.  În ceea ce privește procesul legislativ, acesta nu numai că se desfășoară extrem de lent dar și legile elaborate au foarte multe lacune și în unele cazuri sunt de-a dreptul ridicole.

Guvernul României este unul extrem de stufos.

Suntem țara cu cele mai multe ministere dintre toate statele Uniunii Europene, dacă ne raportăm la mărimea populației. Puterea executivă este împărțită, total nefericit zicem noi, între Președinte și Guvern. De aici au pornit tot felul de conflicte între cele două Palate (Cotroceni și Victoria), conflicte care au făcut foarte mult rău României

Mai grav, executivul țării, în general, este plin de incompetenți, trimiși acolo de partidele care au majoritate parlamentară pe criterii strict politice. Principii precum calificarea profesională, rezultate, experiența în domeniu, integritatea, sunt aproape inexistente.

Această formă de guvernare, această invenție neocomunistă, numită republică semi-prezidențială, unică în Uniunea Europeană, a creat și creează în continuare numai probleme și a avut o contribuție însemnată, am putea spune, la frânarea dezvoltării României.

Administrația publică locală constituie și ea, în general, un dezastru național. Este un mamut, un uriaș consumator de resurse și  cam atât.

Vorbim despre un stat unitar și în același timp el este împărțit în mii de unități teritoriale administrative, care nu sunt altceva decât uriașe consumatoare de resurse financiare, și nu numai, care stau mereu cu mâna întinsă către Guvern.

Știți câte primării avem în România?

Avem 3180 de primării. Asta înseamnă că avem 3180 de primari dar și 3180 de consilii locale. Avem un număr total de 40 022 de consilieri locali 

Dacă adunăm cele două sume rezultă 43 202 de persoane alese politic care populează primăriile țării. Dacă vom adăuga și personalul auxiliar, funcționarii acestor unități administrative teritoriale, în mod evident numărul amintit se va dubla sau chiar tripla.

Știți câte consilii județene avem?

Avem 41 de consilii județene. Avem 41 de președinți de consilii județene și 1.338 de consilieri județeni.

Știți câte prefecturi avem?

Avem 42 de prefecturi. Avem 42 de prefecți la care se adaugă funcționarii aferenți fiecărei prefecturi în parte

Trăgând o linie constatăm că, la nivel național, în ceea ce privește administrația publică, avem o adevărată dihanie birocratică, care, sugrumă România.

Acesta nu este un sistem democrat, acesta este un sistem neocomunist bine mascat în unități așa-zis democratice.

Prin urmare, pilele cunoștințele și relațiile au rămas exact ca pe vreme vechiului regim comunist

Și asta nu este tot…

Actualul sistem politic și administrativ al României, atât la nivel central cât și local se află sub influența, coordonarea, nefastă a unor structuri, mai mult sau mai puțin oculte, extrem de toxice. Influența acestora nu poate fi neutralizată decât printr-o schimbare fundamentală a sistemului însuși, schimbare care va permite apoi reformele instituționale necesare.

Fără asta, nu vom putea avea reforme reale în România, așa după cum nici nu am avut până acum…

Popor român, îți transmitem deschis și clar:

Fără schimbarea sistemului politic și administrativ dezvoltarea reală a României, ridicarea nivelului de trai, la nivel european, este practic imposibilă!

*

De ce este nevoie de o reformă a structurilor statului?

Pentru că toate aceste structuri sunt infestate de corupție, incompetență și, în unele situații, de trădare. Este foarte grav ce se întâmplă la nivelul autorității statului și România nu va mai putea rezista multă vreme în această situație.

*

De ce este nevoie de reorganizarea Justiței?

Pentru că este cât se poate de clar faptul că structurile de tipo mafiot au reușit să o acapareze, procesul de justiție este grav afectat, iar actuala formă de organizare și funcționare este una cu foarte multe disfuncționalități care produc mari deservicii stabilirii ADEVĂRULUI și facerii DREPTĂȚII!

Români, a venit vremea să arătăm tuturor că, în general, suntem un popor de oameni inteligenți, educați, onești, cu respect față de legile Pământului și față de cele ale lui Dumnezeu.

A venit vremea să ne recăpătăm demnitatea! A venit vremea să ne trezim, că am dormit destul!

„Ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”.

Fii om bun și implică-te!

Vino cu noi! Depune o adeziune aici

Adevărul va învinge!