Reforma Sănătății

Reforma Sănătății

PRINCIPII DIRECTOARE PENTRU VIITORUL PROIECT DE LEGE

Sănătatea oricărui popor este unul dintre elementele de esență ale securității naționale despre care se vorbește în Tratatul de Bază al Uniunii Europene, art. 4 alineat (2), iar această sănătate este direct proporțională cu nivelul la care se găsește sistemul de sănătate națională.

Aici ai o scurtă prezentare video.

Prin urmare PAD include reforma acestuia printre prioritățile sale, și militează pentru:

(1) Depolitizarea sistemului de sănătate.
(2) Desemnarea industriei farmaceutice drept domeniu economic strategic, conform cutumelor Uniunii Europene.
(3) Susținerea cercetării autohtone în domeniu.
(4) Promovarea prevenției medicale („este mai ușor să previi decât să tratezi”).
(5) Promovarea intensivă, la toate nivelurile de pregătire (începând chiar de la grădiniță), a unei educații sanitare riguroase.
(6) Promovarea intensivă și obligatorie, la toate nivelurile de pregătire (începând chiar de la grădiniță), a unei educații sanitare riguroase.
(7) Reorganizarea, modernizarea sistemului sanitar prin demolarea efectivă, rând pe rând, a spitalelor, policlinicilor vechi și construirea în locul acestora, a unor spitale de stat sau private, dispensare, policlinici, centre naționale de cercetare, după cele mai înalte standarde mondiale.
(8) Administrarea corectă și eficientă, atât în plan local cât și la nivel național, a patrimoniului din sistemul de sănătate.
(9) Stabilirea unor măsuri concrete în direcția ridicării gradului de profesionalism a cadrelor medicale, dar și de stopare a exodului acestora.
(10) Punerea la punct, dotarea și încurajarea asistenței ambulatorii.
(11) Transparență maximă în managementul spitalelor.
(12) Elaborarea de protocoale și strategii prin care medicina alopată, tradițională, să colaboreze cu medicina alternativă, naturistă, consacrată și verificată în ceea ce privește eficiența terapiilor.
(13) Punerea la punct, dotarea și încurajarea asistenței ambulatorii.
(14) Interzicerea, prin lege, a comercializării pe piața românească a produselor farmaceutice sau a medicamentelor, fără studii clasice, aprofundate, realizate de organisme abilitate internațional, care au stabilit în mod clar calitatea acestora.

„Ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”.

Fii om bun și implică-te!

Vino cu noi! Depune o adeziune aici

Adevărul va învinge!