Reforma electorală

Reforma electorală

România are nevoie de o clasă politică reformată și de un alt mod de a face politică. Partidul Adevăr și Dreptate, pe lângă faptul că militează pentru un parlament unicameral cu o reprezentare de maximum 1/100 000 de cetățeni cu drept de vot, vine cu soluții concrete care pot reforma clasa politică românească din temelii.
PAD militează pentru promovarea unei noi legi electorale unitare, în care să se regăsească toate reglementările referitoare la toate tipurile de alegeri și care să cuprindă în esență:

(1) Desemnarea membrilor parlamentului să se facă prin vot universal, egal, direct, secret, liber exprimat, în circumscripție unică, în sistem de vot proporțional, cu scrutin pe listă închisă și vot preferențial, opțional.
(2) În campania electorală, toate partidele participante beneficiază de timpi de antenă egali.
(3) Alegerea în două tururi de scrutin a primarilor și președinților de consilii regionale (județene).
(4) Adoptarea unei noi legi de organizare și finanțare a partidelor politice și a organizațiilor non-guvernamentale cu scop politic.
(5) Rezolvarea problemei indemnizațiilor partidelor politice, în conformitate cu practicile din UE.
(6) Adoptarea unei noi legi a referendumului compatibilă cu proiectul de lege de revizuire a constituției elaborat de PAD.
(7) Eliminarea pragului electoral.
(8) Reducerea la 20 000 a numărului de semnături necesare participării în alegerile generale pentru partide și la 10 000 pentru candidații independenți.
(9) Reglementări privind votul prin corespondență, securizat după cele mai înalte standarde cunoscute în domeniu, pentru toți cetățenii români din țară sau din străinătate.
(10) Criteriile generale de eligibilitate pentru candidații în alegeri dar și pentru numirile în administrația publică centrală sau locală, stabilite în proiectul de lege de revizuire elaborat de PAD, sunt:
„Nu pot candida pentru funcțiile de Președinte, Vicepreședinte al României, președinte al consiliului regional, primar, parlamentar, membru al consiliului regional (județean) sau local și nu pot fi nominalizați pentru a îndeplini funcții în cadrul Administrației Prezidențiale, în administrațiile regionale (județene) și locale, cetățenii condamnați definitiv la pedepse pentru infracțiuni care în ochii opiniei publice îi fac nedemni pentru a ocupa funcții în stat. Infracțiunile care în ochii opiniei publice fac o persoană nedemnă pentru a candida pentru funcțiile în stat menționate în acest alineat, sunt stabilite de lege”.

Aici ai o scurtă prezentare video.

„Ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”.

Fii om bun și implică-te!

Vino cu noi! Depune o adeziune aici

Adevărul va învinge!