Procesul comunismului și al tranziției

Procesul comunismului și al tranziției

Partidul Adevăr și Dreptate consideră că a venit timpul să scoatem la suprafață cauzele profunde care au avut drept efect producerea de prejudicii majore României, pe toate planurile.

Una dintre aceste cauze, a fost și este, cu certitudine, implicarea foștilor comuniști și a foștilor securiști, în viața publică românească.

Crimele regimului comunist, crimele securității politice, trebuie scoase la suprafață. Altfel, nu se va face dreptate și societatea românească nu se va putea vindeca, indiferent de cât timp va trece peste ea.

PAD militează pentru declanșarea unui proces național al comunismului, dar și al tranziției, sub egida viitoarei Justiții reformate a României, proces în care să fie judecate crimele regimului comunist, atrocitățile care au avut loc, în special, asupra deținuților politici, nedreptățile strigătoare la cer care s-au făcut celor care nu au acceptat fostul regim dictatorial. Procesul comunismului și cel al tranziției vor fi administrate de Justiția reformată a României și vor fi declanșate doar dacă cetățenii vor decide asta la referendumul consultativ pe care îl vom organiza, în acest scop.

De asemenea, în cadrul aceluiași proces, Justiția va trebui să stabilească justețea acțiunilor conducerilor țarii, după anul 1989, a modului în care s-au făcut marile privatizări, a corectitudinii și legalității contractelor de concesiune încheiate pe proprietatea publică.

Doar așa se mai poate face dreptate. Doar așa putem să realizăm reconcilierea națională.

În acest sens, PAD, după schimbarea sistemului politic din România, după reforma Justiției (practic reorganizarea ei după modelul danez), după o informare corectă, documentată și argumentată, a românilor, privitoare la anumite aspecte condamnabile petrecute în regimul dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu, dar și asupra celor întâmplate, după anul 1989, va promova organizarea unui referendum național la care români vor decide dacă este sau nu oportună declanșarea unui proces al comunismului și al tranziției în România.

„Ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”.

Fii om bun și implică-te!

Vino cu noi! Depune o adeziune aici

Adevărul va învinge!