Partidul Adevăr și Dreptate

PRINCIPII PAD

 

PRINCIPII PAD

Partidul Adevăr și Dreptate consideră că:

1. Libertatea, Adevărul și Dreptatea sunt sfinte și definite, în esență, de principiile și valorile creștine.

2. Suveranitatea poporului nu poate fi obstrucționată sau suspendată în nicio situație.

3. Dreptul cetățenilor la educație și asistență medicală este garantat.

4. Identitatea națională, exprimată prin tradiții, prin patrimoniul cultural și istoric, face parte din esența națiunii și reprezintă o sursă inepuizabilă de bogăție materială și spirituală.

5. Păstrarea și consolidarea identității naționale este o datorie de onoare a fiecărui cetățean al României, este o condiție absolut necesară conservării ființei naționale.

6. Democrația, prin cea mai înaltă formă de manifestare a sa, democrația directă, modernă, este unica garanție reală a suveranității poporului.

7. Proprietatea și dreptul de moștenire sunt garantate. Aceasta trebuie să servească atât binelui personal cât și celui public. Utilizarea proprietății implică și obligații.

8. Funcțiile de conducere în structurile societății românești se pot ocupa doar pe bază de competență, moralitate, performanță și experiență în domeniu.

9 Justiția este independentă, coerentă, egală pentru toți cetățenii țării. Ea se fundamentează pe principiile de esență ale adevărului, dreptății și moralității.

10. România trebuie să fie un partener puternic al UE și NATO, trebuie să fie o țară respectată la nivel internațional, o țară capabilă să asigure protecția cetățenilor săi, oriunde s-ar afla aceștia, din toate punctele de vedere.