Obiectivele principale ale PAD

Obiectivele principale ale PAD

Obiectivele principale ale PAD sunt: schimbarea sistemului politic și administrativ actual, reforma tuturor structurilor statului și, după ce toate cele de mai înainte vor fi realizate, după reorganizarea Justiției, vom promova un referendum național consultativ în care îi vom întreba pe români dacă doresc declanșarea unui proces național al comunismului și al tranziției (cea desfășurată după anul 1989).

Obiectivele Partidului Adevăr și Dreptate, sunt programate a se desfășura, în general, pe termen scurt, mediu și lung.

Schimbarea sistemului politic și administrativ o vom realiza prin:

Revizuirea constituției.

În această direcție, Partidul Adevăr și Dreptate a elaborat un proiect de lege de revizuire ( poate fi găsit aici ), așezat în principal pe: democrație directă participativă, parlament unicameral (cu maximum 200 de parlamentari), republică prezidențială.

Reforma structurilor statului o vom începe cu reforma celor mai importante domenii de activitate: reforma Justiției, reforma Muncii și Protecției Sociale, reforma electorală, reforma Educației, reforma Sănătății, reforma Economiei, reforma Apărării și a Securității naționale.

Procesul comunismului și cel al tranziției vor fi administrate de Justiția reformată a României.

În opinia noastră, un proces al comunismului este unul absolut necesar stabilirii adevărului în ceea ce privește abuzurile și crimele fostului regim dictatorial, facerii dreptății dar și a scoaterii structurilor statului de sub influența unor grupări toxice cu adânci rădăcini în vechiul regim dictatorial, grupări care conduc, de fapt, România încă din anul 1990.

De asemenea, un proces național al tranziției, va stabili cu siguranță legalitatea, corectitudinea, realizării privatizărilor din România.  Va putea de asemenea analiza eficient și cu celeritate modul în care au fost încheiate contractele de concesiune din  zona proprietății publice. Și cu certitudine vom putea aduce normalitatea și în această zonă.

Procesul comunismului și cel al tranziției vor fi administrate de Justiția reformată a României și vor fi declanșate doar dacă cetățenii vor decide asta la referendumul consultativ pe care îl vom organiza, în acest scop.

După cum observați, PAD își propune să acționeze, în mod prioritar, asupra cauzelor care au generat problemele României și apoi asupra efectelor generate în societate de aceste cauze. Va face asta prin promovarea unor legi inspirate din legi similare existente în statele dezvoltate ale UE.

PAD propune, așadar, pentru rezolvarea acestor cauze și efecte, soluții argumentate, bine fundamentate, verificate pe parcursul a zeci de ani în democrațiile consacrate din Europa și din lume.

În final, menționăm un aspect pe care-l considerăm extrem de important.

Partidul Adevăr și Dreptate este interesat să intre în parlamentul României, în structurile de conducere ale țării, pentru ași materializa programul politic, programul de guvernare. Însă, vrea să facă asta nu în orice condiție ci, doar dacă proiectul său de revizuire a Constituției, prin care dorește schimbarea actualului sistem politic și administrativ, obiectivele sale, în general, vor avea o susținere masivă din partea cetățenilor țării.

Noi, nu ne dorim să intrăm în parlament și să facem ceea ce au făcut, și fac în continuare, partidele politice parlamentare. Excludem din start acest lucru. Noi, vrem să facem o cu totul și cu totul altă politică. Noi, suntem altceva.

Aici ai o scurtă prezentare video.

„Ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”.

Fii om bun și implică-te!

Vino cu noi! Depune o adeziune aici

Adevărul va învinge!