Noi, Partidul Adevăr și Dreptate împreună cu organizația civică Asociația Mișcarea pentru Democrație Directă, 

manifestându-ne hotărârea de a asigura cetățenilor României o suveranitate reală și permanentă (prin implementarea principiilor democrației directe moderne în Constituția țării), 

constatând voința fermă a cetățenilor pentru trecerea la Parlament unicameral, așa după cum au hotărât prin vot la referendumul consultativ din anul 2009, 

considerând necesară trecerea de la actuala formă de guvernare (republică semi-prezidențială), la o nouă formă, adică la republica prezidențială, 

considerând faptul că o reformă profundă a Puterii judecătorești dar și a întregii legislații românești este absolut necesară, 

constatând necesitatea reformării tuturor structurilor societății românești, grav afectate de corupție și incompetență, 

constatând nevoia stringentă de separare reală a puterilor în stat, constatând faptul că actuala Constituție nu poate răspunde acestor cerințe vitale pentru dezvoltarea României, în plan material și spiritual, 

am hotărât să elaborăm, să promovăm și să depunem în Parlament (după ce vom trece de toate procedurile legale), proiectul unei noii Constituții a României.

Cum am ajuns la această hotărâre ?

În afară de motivele arătate, determinantă în luarea acestei hotărâri a fost recomandarea Consiliului Legislativ al Parlamentului României care, în motivarea avizului negativ pe care l-a dat, de două ori la rând, proiectului nostru Democrația Directă, ne-a transmis, de fiecare dată, următoarele: „Proiectul dumneavoastră schimbă filozofia actualei Constituții. Vă recomandăm să elaborați o Nouă Constituție”.

În final, ne-am dat seama că domnul Dragoș Iliescu, fostul președinte al Consiliului Legislativ, are dreptate și, prin urmare, ne-am apucat de treabă.

Mizăm pe susținerea cetățenilor României, în primul rând, și apoi pe eventualul ajutor pe care-l vom primi de la unele partide parlamentare sau neparlamentare.

Proiectul Noua Constituție se află acum în faza a doua de lucru, adică, după ce a fost redactat în totalitate, este analizat, în acest moment, articol cu articol.

Ne vom bucura dacă echipa noastră de analiză se va mării, prin urmare invităm pe toți cei care consideră că pot participa constructiv la acest proiect să își afirme trimițându-ne un mail pe una dintre adresele aflate în finalul acestui articol

.Invităm, în special, pe cei din sistemul juridic să se implice în acest proiect.

Ne propunem să finalizăm Proiectul „Noua Constituție” până la data de 1 Mai 2021. Asta înseamnă că până atunci el ar trebui să treacă printr-o dezbaterea publică serioasă și absolut necesară care o vom desfășura zilnic, în zona online, cu diferiți invitați, astfel încât, la data de 1 Mai 2021, proiectul „Noua Constituție” să fie pregătit ca text și motivare, din toate punctele de vedere, pentru a putea fi depus la Consiliul Legislativ al Parlamentului.

Prin urmare, începând cu data de 12 Ianuarie vom declanșa dezbaterea publică pe tema proiectului, care va fi amendat în conformitate cu voința argumentată a cetățenilor, în general, precum și a celor care vor participa în mod direct la această acțiune, dacă argumentele lor vor fi în măsură să convingă de necesitatea amendamentelor aduse.

Considerăm că țara are nevoie stringentă de o nouă Constituție și suntem deciși să depunem toate eforturile în această direcție. 

Am păstrat lucrurile bune din actuala Constituție și am adăugat altele, absolut necesare națiunii noastre, respectând bineînțeles normele Tratatelor internaționale din care România face parte. Și asta pentru că, știm cu toții faptul că țara noastră face parte din UE și NATO și este semnatară a unor Tratate internaționale precum Declarația Universală a Drepturilor Omului, Pactul Internațional al Drepturilor Civile și Politice, Carta Drepturilor Fundamentale ale UE, Tratatul de aderare la UE, asta ca să amintesc doar pe cele mai cunoscute dintre ele.

Am folosit în elaborarea acestui Proiect, „Noua Constituție”, pe lângă Constituția țării, Constituții ale unor state precum Elveția, Germania, Polonia, constituția UE și a Statele Unite ale Americii.Noua Constituție se bazează. Așa după cum cred că ați dedus de la bun început, pe patru piloni principali:

Democrația Directă, modernă, sau Puterea Cetățenilor.

Parlament unicameral cu o reprezentare de 1/ 100 000 de cetățeni cu drept de vot adică aproximativ 190 de parlamentari.

Republica prezidențială, pe model american, în care Președintele conduce și Guvernul României.

O nouă viziune de funcționare a Puterii Judecătorești care să confere Justiției o independență reală, dar, în același timp o calitate net superioară celei actuale și nu în ultimul rând responsabilitatea necesară.

Nouă Constituție, odată votată de cetățeni, va revoluționa efectiv funcționarea celor trei Puteri ale statului, adică Puterea legislativă, Puterea executivă, Puterea judecătorească și va garanta separarea lor reală.

Noua Constituție va garanta, de asemenea, în mod esențial, punerea celor trei Puteri, legislativă. Executivă și judecătorească, sub controlul eficient al cetățenilor, sub diferite forme pe care le vom prezenta în timpul dezbaterilor publice viitoare

În această direcție, sperăm, după cum am mai arătat, ca începând cu data de 12 Ianuarie să putem începe o lungă serie de dezbateri în transmisiuni directe la care intenționăm să invităm profesioniști din diferite zone de activitate ale țări și bineînțeles juriști care vor avea ultimul cuvânt în stabilirea formei finale a viitoarei Constituții!

Pentru ca acest Proiect să reușească este nevoie absolută, așa după cum spuneam, de participarea masivă, constantă și consistentă a unui număr considerabil de cetățeni ai României

Această acțiune este în mod fundamental una civică chiar dacă la ea participă Partidul Adevăr și Dreptate, partid căruia îi aparține, practic, acest Proiect. Promovarea Noii Constituții este și va rămâne o activitate civică, indiferent câte partide politice se vor mai alătura acțiunii noastre.

Proiectului Noua Constituție va fi, așadar, promovat în spațiul public, va parcurge apoi toate etapele necesare depunerii lui în parlamentul României, unde va fi susținut de către cei delegați de Comitetul de Inițiativă în acest sens. Din voitoarea comisie de dezbatere parlamentară vor face parte, în mod absolut obligatoriu, minimum trei juriști cu experiență constituțională.

Doresc să subliniez, din nou, un aspect extrem de important.

Spuneam că acest proiect are nevoie de o susținere masivă din partea cetățenilor țării. Ținând cont de asta ne vom concentra cu toate forțele prezente și viitoare în direcția promovării lui constante și consistente în zona online, dar și în nenumărate conferințe publice, dacă vom avea condițiile legale necesare.

Vrem să formăm o forță națională coordonată de liderii PAD, ai MPDD, precum și de liderii altor organizații civice / politice care se vor implica direct în acest Proiect.

Coordonarea se va face după o strategie stabilită de comun acord cu toți factorii de răspundere, cu reguli foarte clare, obligatoriu de respectat de către cei angrenați în această acțiune de anvergură națională.  

Vrem ca toate persoanele fizice sau juridice angrenate să se unească în jurul acestui Proiect național, proiect pe care îl vom numi de acum „Noua Constituție”.

El trebuie să fie cel care contează și nu orgoliile unui lider sau altul.Această forță națională, alcătuită din membrii PAD, ai MPDD, precum și din membrii ai altor organizații civice sau politice implicate, poartă numele de „Coaliția pentru Constituție”.

Sperăm ca ea, la rândul său, să fie susținută de zeci de mii, sute de mii și, de ce nu, de milioane de cetățeni ai României.

În condițiile în care nu vom găsi parteneri care să se implice 100% în această acțiune civică noi, cei din PAD și MPDD ne vom asuma ducerea la bun sfârșit al Proiectului. Însă,  vom depune acest proiect la Consiliul Legislativ, doar atunci când vom constata îndeplinirea certă a trei condiții de esență:

1. Prima condiție este existența susținerii directe a minimum 100 000 de cetățeni, angajați ferm în sprijinirea Proiectul „Noua Constituție”, înscriși în Coaliția pentru Constituție. În practică asta însemnă să avem o logistică umană bazată pe strângerea în jurul Proiectului a minimum 2500 de oameni în fiecare județ. Aceștia vor fi organizați în „celule de acțiune” după o strategie pe care o vom comunica doar celor care se vor responsabiliza în asta. În linii mari, vă pot spune doar că dorim să creăm aceste celule în fiecare județ al țării, mai exact în fiecare municipiu reședință de județ, în principal. 

2. O a doua condiție este ca PAD și MPDD să aibă împreună cel puțin 2000 de membri activi, cotizanți. Asta înseamnă un minimum 50 de cetățeni în fiecare municipiu reședință de județ al României.

3. Cea de a treia condiție este ca această Coaliție pentru Constituție să aibă o susținere masivă a Proiectului, atât între cetățenii români din țară cât și între cei aflați în afara granițelor țării.

Acest lucru îl vom constata prin sondajele publice pe care le vom organiza.

Acestea sunt, așadar, cele trei condiții absolut esențiale. Până la întrunirea lor, nu vom declanșa procedurile necesare depunerii Proiectului în Parlament și vom rămâne la stadiul de promovare a lui. 

Lista cu cei care vor forma „Coaliția pentru Constituție” este deschisă.

Dacă dorești să te înscrii în ea și ești persoană fizică trimite un mail la una dintre adresele de mai jos, cu numele și prenumele, localitatea de domiciliu și un telefon de contact. 
Dacă dorești să te înscrii în ea și ești persoană juridică trimite un mail la una dintre adresele de mai jos, cu numele organizației / companiei, localitatea unde are sediul central, și un telefon de contact al celui / al celei care are putere de decizie.

Te invităm, de asemenea, în Grupul Facebook public „Coaliția pentru Constituție”. Găsești linkul acestui Grup ceva mai jos. Este un Grup dedicat exclusiv, susținătorilor Proiectului „Noua Constituție”, așadar, este dedicat celor înscriși sau care se vor înscrie în Coaliția pentru Constituție !

În încheiere, repet, suntem conștienți de dificultatea promovării unui astfel de Proiect, care pentru mulți pare și va părea o utopie, dar fără o Reformă constituțională și legislativă profundă România va continua căderea în hău, iar riscul disoluției noastre ca națiune va crește în fiecare zi. 

Aceasta este soluția pe care am găsit-o noi pentru a îndrepta lucrurile în țară, pentru a-i face pe români fericiți și demni în țara lor.

România este acum un „pacient grav bolnav” care are nevoie de o „intervenție chirurgicală masivă”. Nu mai poate fi însănătoșită cu „antinevralgice” și „aspirine”.

ROMÂNIA ÎNAINTE DE TOATE !

Renaștem PENTRU FAMILIE, ȚARĂ și NAȚIUNE!

Întoarceți-vă fața către țară și țara va fi mai puternică !
Întoarceți-vă fața către țară și veți fi mai puternici !
Dumnezeu să binecuvânteze România !

Acesta este Proiectul „Noua Constituție”

https://pad-dd.ro/noua-constitutie-a-romaniei-proiect/

Lista cu cei care vor forma „Coaliția pentru Constituție” este deschisă.

Dacă doriți să vă înscrieți în ea și sunteți persoană fizică, trimiteți un mail la mpdd.renastere@gmail.com sau pad.dd.ro@gmail.com cu numele și prenumele, localitatea de domiciliu și un telefon de contact.

Dacă doriți să vă înscrieți în ea și sunteți persoană juridică, trimiteți un mail la mpdd.renastere@gmail.com sau pad.dd.ro@gmail.com cu numele organizației / companiei, localitatea unde are sediul central, și un telefon de contact al celui / al celei care are putere de decizie.

Vă invităm, de asemenea, în Grupul Facebook public „Coaliția pentru Constituție”:

https://www.facebook.com/groups/coalitia.consitutie/