Partidul Adevăr și Dreptate anunță faptul că susține în mod total și necondiționat o Inițiativă legislativă civică de revizuire a Constituției în vederea implementării în Legea Fundamentală a Principiilor Democrației Directe.

Acest Proiect de Lege de revizuire a Constituției României, a fost asumat de către un Comitet de inițiativă cetățenească, în a cărei componență se regăsesc atât membri ai partidului, în calitate de cetățeni, cât și persoane din zona societății civice. El, a fost depus la Consiliul Legislativ al Parlamentului României, a primit un prim aviz negativ, a fost refăcut în conformitate cu recomandările Consiliului și urmează să fie depus, din nou, pentru avizare.

În urma acestei acțiunii legislative, de importanță majoră pentru țară, poporul român va deveni, pentru prima dată în istoria sa, un popor cu adevărat suveran.

În urma implementării Democrației Directe în Constituția țării, în forma și în spiritul acestui Proiect, toate rezultatele referendumurilor, naționale sau locale, vor fi puse în aplicare de îndată și întocmai, așa după cum vor hotărî cetățenii României, prin vot.

Conform acestui Proiect de Lege de revizuire a Constituției României, promovat de inițiativa cetățenească amintită, vor fi patru referendumuri în fiecare an, ele urmând a se desfășura, dacă va fi cazul, în prima duminica a lunilor MaiIunieSeptembrie și Decembrie.

Iată, în linii mari, ce conține Proiectul Legii de revizuire a Constituției României pentru implementarea Principiilor Democrației Directe, în forma susținută și promovată de Partidul Adevăr și Dreptate. Iată ce vor putea face cetățenii României prin referendum național sau local, după caz.

Este doar o sinteză a PROIECTULUI, dar dacă veți accesa linkul din finalul articolului veți putea lectura întregul Proiect.

Așadar, într-un regim al Democrației Directe, cetățenii vor avea posibilitatea să declanșeze:

1. Inițiative civice de demitere a Președintelui României, prin referendum național.

2. Inițiative civice de demitere a Președintelui Consiliului Județean, prin referendum  județean.

3. Inițiative civice de demitere a Primarului, prin referendum  local.

4. Inițiative civice de dizolvare a Parlamentului, prin referendum național.

5.Inițiative civice de dizolvare a Consiliului Județean, prin referendum județean..

6. Inițiative civice de dizolvare a Consiliului Local, prin referendum local.

7. Inițiative civice de respingere a Legilor emise de  Parlament, prin referendum național.

8. Inițiative civice de respingere a Hotărârilor Parlamentului, cele care au legătură cu Regulamentul său de funcționare, prin referendum național.

9. inițiative civice de respingere a Hotărârilor de Guvern care au legătură cu acte juridice încheiate în zona proprietății publice, aici incluzând și resursele naturale, prin referendum național.

10. inițiative civice de respingere a Hotărârilor Consiliului Județean sau Local, prin referendum județean sau local, după caz.

11. inițiative civice de respingere a Dispozițiilor Președintelui Consiliului Județean sau ale Primarului, prin referendum județean sau local, după caz.

12.  Inițiative civice legislative de promovare a unor Legi noi sau de modificare a celor vechi prin referendum național.

13. Inițiative civice legislative de revizuire parțială sau totală a Constituției României, prin referendum național.

14. Inițiative civice de promovare a unor proiecte de Hotărâri, locale sau județene, de interes public, prin referendum județean sau local, după caz

15. Într-un regim al Democrației Directe, Parlamentul nu va mai putea suspenda președintele. El va putea doar declanșa procedura de demitere a acestuia. Dacă Parlamentul declanșează procedura de demitere a Președintelui și cetățenii nu îl demit, prin referendum, atunci Parlamentul este dizolvat și urmează alegeri anticipate.

16. Într-un regim al Democrației Directe, Guvernul nu mai are dreptul să modifice Legi aprobate de Parlament sau să adopte Legi care țin de competența Parlamentului prin Ordonanțe, sau Ordonanțe de Urgență. Guvernul nu mai are practic dreptul de a emite Ordonanțe!

Aici puteți lectura Proiectul în întregime:  https://pad-dd.ro/democratia-directa-proiect-de-lege/

ROMÂNIA ÎNAINTE DE TOATE!