1)   P. A. D. este un partid de centru, creștin, democrat.

2)   P. A .D. este un partid al principiilor.

3)   P. A. D. promovează un mesaj public constructiv, argumentat, civilizat, echilibrat.

4) P.A.D. este un partid liber, adică nu este dependent de „păpușarii” din spatele cortinei vieții românești sau de grupuri de influență internă ori externă.

5) P. A.D. critică, în principal, acțiuni și fapte care aduc deservicii țării și, doar în plan secundar, persoane sau organizații. În ambele situații prezintă argumente, dovezi și soluții.

6) P. A. D. nu agreează soluțiile extreme și se delimitează de organizațiile și persoanele care promovează astfel de idei sau manifestări.

7) Criteriile de eligibilitate, de esență, pentru candidatura la funcții de conducere în P.A.D, dar și pentru alte candidaturi (alegeri locale, generale, europarlamentare, prezidențiale) sunt: credința în Dumnezeu, competența, moralitatea, echilibrul, istoric personal curat, patriotism luminat.

8)   P. A. D. agreează dialogul civilizat și respinge orice formă de violență.

9)   P. A. D. promovează în mesajul său, în mod prioritar, soluțiile pe care le are pentru rezolvarea problemelor identificate la nivel național sau local.

10) P. A. D. colaborează doar cu acele organizații care au principii și obiective apropiate de ale sale.

11) P. A. D. sprijină toate proiectele care corespund obiectivelor și principiilor sale, indiferent din partea cui vin acestea.

12) P.A.D. este un partid pro-european. Sprijină însă o Uniune a Statelor Suverane într-o Europă creștină și nu ceea ce este acum acest for european.