logo_pad_white
×

Donații și cotizații PARTIDUL ADEVĂR ŞI DREPTATE

PARTIDUL ADEVĂR ŞI DREPTATE

CIF 38725278

BANCA TRANSILVANIA

RO29BTRLRONCRT0394466901- pentru Lei

RO76BTRLEURCRT0394466901 - pentru Euro

COD SWIFT: BTRLRO22

Sau prin Card sau Paypal mai jos:

Pentru 2% descărcați formularul de mai jos

Pentru a putea deschide formularu,asigurațivă că aveți ultima versiune de Adobe Acrobat Reader.

ce poate fi descărcată de >> aici <<<

>>>Descărcare formular 2% PDF <<<

Partidul Adevăr și Dreptate


ARTICOLE PAD

Nature

POLITICA - ideologii politice

Politica, ideologii politice 2019-06-05 05:58:53

 

Ce este țara?

Este un „teritoriu locuit de un popor organizat din punct de vedere administrativ și politic într-un Stat (DEX).

Așadar, când spunem țară ar trebui să conștientizăm faptul că ea reprezintă pământul fertil ca ne dă roadele necesare hranei, pământul pe care pășim zi de zi și pe care ne-am înălțat casele dar și visele, apele care ne potolesc setea și ne primenesc trupul, pădurile care ne oferă gratuit și cu multă dragoste aerul binefăcător, munții care ne îmbată cu frumusețile lor și ne liniștesc sufletul, câmpiile care ne dau pâinea cea de toate zilele etc.

Ea, țara, este de fapt… casa noastră a tuturor.

Ce este națiunea?

Este o „comunitate stabilă de oameni, istoricește constituită, apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, care se manifestă în particularitățile specifice ale culturii sale” (DEX).

Adică, toate neamurile care au trăit pe acest pământ al României de astăzi, al Pelasgiei, Traciei, Geției și Daciei de ieri, tot ce au realizat bun aceste neamuri, gânduri, vorbe, fapte care au produs evoluția spirituală și materială de-a lungul a mii de ani, a trăitorilor acestor locuri, rădăcina noastră a tuturor, poartă numele de națiune.

Fără trecut, nu există prezent și fără prezent nu există viitor. Cine nu își cunoaște rădăcina și nu o prețuiește va avea un prezent iluzoriu, fără consistență materială, spirituală și un viitor fără strălucire.

Ce este poporul?

Este o  „formă istorică de comunitate umană, superioară tribului și anterioară națiunii, ai cărei membri locuiesc pe același teritoriu, vorbesc aceeași limbă și au aceeași tradiție culturală” DEX.

Adică, noi ca popor avem o organizare superioară tribului, a tuturor neamurilor trecute, și ar trebui să ne comportăm ca atare. Să dăm dovada superiorității noastre materiale si spirituale față de toate popoarele, genetic legate de noi, care au trăit pe pământul de astăzi al țării noastre.

Ce este Statul?

Tot în DEX găsim și definiția lui care spune că Statul este o Instituție suprastructurală, instrument principal de organizare politică și administrativă prin intermediul căruia se exercită funcționalitatea sistemului social și sunt reglementate relațiile dintre oameni; teritoriul și populația asupra cărora își exercită autoritatea această organizație”.

Statul, ne place sau nu ne place, este oglinda noastră fidelă ca popor, pentru că în realitate noi suntem Statul. Și da, luând poporul român în ansamblul lui, el, Statul, este făcut după chipul și asemănarea noastră și funcționează în consecință. Restul sunt discuții, filozofii, prin care căutăm să ne disculpăm în fața propriei noastre conștiințe uitând însă faptul că pe Dumnezeu nu-L păcălește nimeni.

Dar și acest adevăr este un aspect relativ, în acest moment, pentru mult prea mulți oameni, care se împotrivesc cu înverșunare unui adevăr și mai mare care va țâșni într-o zi la suprafață și care pe mulți îi va arde dureros, însă izbăvitor: EXISTĂ DUMNEZEU.

De ce am vorbit aici despre Dumnezeu? De ce L-am amestecat în această scurtă pledoarie despre Stat?

Pentru că Statul român, prin reprezentanții săi de frunte, s-a declarat și se declară, în mod intempestiv a fi unul laic, este drept neoficial pentru că în Constituție nu au îndrăznit să scrie asta. Dar au depășit cu mult granițele laicismului, cel care situează societatea în afara clerului bisericesc, în afara religiei. Au mers mult mai departe și au început să promoveze, în mod diabolic aș spune, și faptul că nu exista Creator. Iar eu cred foarte tare că nimic nu poate fi cu adevărat bun … fără Dumnezeu.  Și… una este credința, alta este religia. Dar, este cineva interesat să arate deosebirea?

Ce este politica?

Politica este știința și arta de a guverna un Stat, o formă de organizare și conducere a comunităților umane, prin care se menține ordinea internă și se garantează securitatea externă a comunităților respective”, spune Dicționarul Explicativ al limbii române.

Politica, în esență, nu este ceva rău, ceva malefic, însă oamenii au reușit să o transforme în… altceva. Și acum multora le este… greață de ea. Se feresc în a intra în politică fugind de ea ca dracul de tămâie. Și cred că așa este mai bine. O fi, dar, cu siguranță, doar pentru ei.

Pentru societate, pentru țară, pentru națiune nu este bine în nici un caz, că oamenii de bună credință  nu se implică în această activitate extrem de importantă, din perspectiva deciziei asupra destinului nostru ca țară și ca națiune. Nu le convine ce se întâmplă în țară, dar nici nu se implică venind mereu cu aceeași motivație: politica este o mizerie, este o curvă”.

Și nicio autoritate a Statului nu le explică faptul că, în realitate, lucrurile nu sunt deloc așa.

De ce nu o fac? De ce nu explică poporului necesitatea implicării lui directe în politică? De ce se feresc atât de tare de Democrația Directă Participativă, spre exemplu?

Pentru că nu doresc o implicare directă în conducerea treburilor țării, la nivel național și local, a oamenilor de bună credință.

La noi, mulți și multe nu participă la viața politică a țării pur și simplu de frică.

Da române, îți este teamă că-ți pierzi serviciul, că te lasă partenera sau partenerul de viață, îți este teamă că asta ți-ar pricinui necazuri în carieră, tremuri pentru scaunul tău călduț, te temi că-ți pierzi prietenii, ești ocupat și nu ai timp de astfel de prostii, și așa mai departe.

Greșesc profund toți cei care sunt în această situație.

Așadar, ca să fim de partea adevărului, trebuie să admitem faptul că pe lângă manipularea în masă la care este supus poporul român, și nu numai, mai există și un grad de inconștiență și ignoranță, fulminant aș putea spune, care se manifestă la toate nivelurile societății românești. Și asta ne poate costa foarte scump ca națiune. Putem dispărea pur și simplu, din foarte multe motive atât materiale cât și spirituale, dar nu voi dezvolta asta aici.

Nu există nicio motivație serioasă să nu te implici într-un fel sau altul în viața țării și a națiunii tale. O poți face în foarte multe feluri, dacă vrei asta.

Române, dacă vrei să te implici poți să o faci. Nu este nevoie să te înscrii într-un partid politic ca să-ți slujești țara și națiunea. Însă poți ajuta un partid politic să-și îndeplinească misiunea dacă ajungi la concluzia că acel partid merită încrederea ta.

Nu toate partidele politice sunt la fel.

Asta cu siguranță. Sunt partide noi, precum Partidul Adevăr și Dreptate, care sunt curate din toate punctele de vedere și chiar vor binele țării și al națiunii.

Cum poți ajuta?

Simplu: îi promovezi mesajul cu mijloacele pe care le ai, îl sprijini financiar, prin donații, în măsura posibilităților tale, îl votezi când sunt alegeri și îi îndemni și pe alții să facă asta, participi, eventual, la mitingurile și conferințele lui publice etc… Și faci asta atâta timp cât acel partid nu te dezamăgește. O faci doar pentru țara și națiunea ta.

Revenind la tema noastră, în altă ordine de idei, ideologiile politice au ajuns să fie niște cenușărese, partidele, în general, lăsând acest aspect pe ultimul loc. Se feresc în mod evident să se identifice din punct de vedere doctrinar. Și o fac în mod parșiv. Este mai ușor, mai comod, să faci o politică a intereselor de grup decât una bazată pe o ideologie clară, care să te prezinte corect în fața electoratului. Dacă te prezinți ideologic, în mod transparent, este mai greu să manipulezi, așa că… Să ne oprim puțin și asupra acestor ideologii politice…

Centru politic (centrismul)

Este denumirea dată zonei spectrului politic care reunește pozițiile de stânga și de dreapta. Mișcările de centru combină elemente văzute ca fiind de stânga sau de dreapta într-o doctrină sintetică, care nu poate fi însăși clasificată cu exactitate de o parte sau de alta a spectrului. Centrul este o mișcare moderată, neexistând o extremă centru.

Practic, ideologia de centru îmbină valorile de esență ale stângii cu cele ale dreptei într-un mod care se dorește a fi cât mai armonios.

Forța ideologică a partidelor de centru constă tocmai în asta: cât de bine reușesc să îmbine cele două categorii de valori.

Centrismul este renegat, ca să zic așa, mai de toată lumea, întrucât nu convine nici celor de stânga și nici celor de dreapta, în special partidelor aflate mai spre cele două extreme. Unii merg până acolo încât îi neagă chiar și existența. Asta este, nu le place echilibrul.

Centru-stânga este denumirea dată unor mișcări politice moderate, ale căror doctrine conțin predominant elemente ale ideologiei de stânga. Printre aceste mișcări se numără social democrația, socialismul.

Stânga politică 

Este unul din cei doi termeni antitetici, stânga și dreapta, prin care, de la Revoluția Franceză, este desemnată contradicția dintre ideologia și mișcările în care este scindat domeniul politic, atât în planul practic, al acțiunii, cât și în cel al teoriei.

Trăgând învățăminte din prăbușirea comunismului, stânga modernă este reprezentată în mai toate țările de partide și mișcări care fie au abandonat marxismul, fie au păstrat numai părți ale acestuia. Aici aș putea aminti de comunismul, neocomunismul.

Extrema stângă 

Este denumirea dată mișcărilor politice radicale care au caracter de stânga (punând accentul, așadar, pe egalitarism și idealurile de dreptate socială) și care folosesc mijloace violente (atentate, revoluții etc.) în vederea atingerii scopurilor lor politice. Eticheta nu se aplică acelor partide și mișcări politice care fac parte din cadrul legal constituit al scenei politice chiar dacă unele, sau majoritatea dezideratelor lor, corespund celor care pot fi clasificate „la stânga”. De aceea diferența de substanță dintre „stânga politică” și „extrema stângă” este dată strict de raportarea față de mijloacele violente, în afara legii, de îndeplinire a dezideratelor politice. Aici aș putea aminti de neo-marxismul, progresismul.

Centru-dreapta 

Este denumirea dată unor mișcări politice moderate, ale căror doctrine conțin predominant elemente caracteristice dreptei politice. Printre aceste mișcări se numără ideologii precum:  creștin-democrația,   conservatorismul,  liberalismul.

Dreapta 

Așa se numește acel segment ideologic al spectrului politic care poate fi asociat cu poziții conservatoare, capitaliste, religioase, liberale, sau, pur și simplu, opuse cu stânga politică. Acesta cuprinde multe curente ideologice diferite ale căror separare poate fi fără echivoc, având ca o prioritate apărarea țării (naționalism, patriotism) sau care caută, în primul rând, menținerea ordinii sociale (tradiționalism, conservatorism).

În opoziție cu stânga politică, sectorul cel mai liberal subliniază un model de piață liberă mai presus de intervenția guvernului și urmărește să promoveze valorile și drepturile individuale față de poziții colectiviste sau statiste, în timp ce sectorul cel mai conservator este în favoarea unui cadru colectiv rigid, cu structură ierarhică și disciplinată. Dreapta mai moderată este, adesea, caracterizată ca centru-dreapta, în timp ce la extremă este clasificată ca fiind partida exagerată de dreapta, de extrema dreaptă sau dreapta ultra-radicală.

Extrema dreaptă.

Termenul de extremă dreaptă este folosit pentru a desemna mișcări politice cele mai de dreapta. Termenul extrem, deși istoric și descriptiv, poartă o conotație de exces care face să varieze conținutul potrivit descriptorului, epocii și locului, partidele astfel desemnate preferând un alt apelativ.

În practică, extrema dreaptă corespunde dreptei non guvernamentale, situată la dreapta partidelor liberale sau conservatoare care participă în  guverne. 

De notat că valorile acestor curente ideologice pot corespunde unui naționalism afirmat, uneori unui tradiționalism religios hotărât, iar alteori, din contra, unui neo-păgânism.

Xenofobia (ura față de străini și față de tot ce este străin), belicismul (atitudine, doctrină a celor care preconizează folosirea forței, a războiului) rasismul (teorie social-politică care susține inegalitatea biologică și intelectuală a raselor umane) sau nostalgia politică (dorul de un regim politic trecut și dorința de restaurație a acelui regim) pot și ele să fie prezente în ideologia extremei drepte.

Pentru a apăra aceste valori, extremiștii își justifică deseori mijloacele extreme sau revoluționare, cu dorința de schimbarea a regimului politic, cu acțiuni violente contra parlamentarismului etc.

Ce înseamnă a face politică?

Același DEX spune că a face politică înseamnă a lua parte în mod activ la discutarea și rezolvarea treburilor Statului”.

Adică, a te implica în treburile comunității în care trăiești, în treburile țării, în mod constructiv. Dacă țării tale, comunității în care trăiești îi va fi bine, în mod real, atunci și ție și familiei tale, vă va fi bine. Dacă țării tale, comunității în care trăiești, nu-i va fi bine, la un moment dat decăderea ei va angrena și decăderea familiei tale, cu siguranță.

Omule nu poți fi cu adevărat fericit, tu și familia ta, într-o țară nefericită!

Acest articol a fost inspirat de mai multe poziții legate de politică în general pe care le-am găsit în DEX sau Wikipedia, poziții pe care le-am completat cu anumite elemente personale.

Ioan Toroican – președinte PAD


Obiective de esență ale Partidului Adevăr și Dreptate

Obiective de esență ale Partidului Adevăr și Dreptate:


Stiri populare

 • Image Obiective de esență ale Partidului Adevăr și Dreptate

  Obiective de esență ale Partidului Adevăr și Dreptate:

  1. Image Reforma Educației Naționale

    

   „Educațiunea e cultura caracterului, cultura e educațiunea minții. Educațiunea are a cultiva inima şi moravurile, cultura are a educa mintea. De aceea...

  2. Image Români! Votați candidații independenți!

    

  3. Image POLITICA - ideologii politice

    

  4. Image Alegeri europarlamentare

   De fiecare dată când se aproprie perioada alegerilor, strategii manipu...

  5. Image Putem renaște în mod înțelept, inteligent

   Pentru a renaște, România nu are nevoie de multe strategii sofisticate de dezvoltare durabilă, ci de o stare de spirit declanșată de un proiect de ța...

  6. Image Pământul țării - componentă vitală a securității naționale

   „Purtătorii conștiinței istorice au datoria să stabilească și să impună păstrarea și valorificarea PĂMÂNTULUI, ca sursă esențială a securității și siguranței alimentare,...

  7. Image Referendumul și... manipularea în masă

    

   În Constituția României există un articol 48 care face referire la Familie și care are un aline...


Tags

Travel New York London IKEA NORWAY DIY Ideas Baby Family News Clothing Shopping Sports Games